Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) schrijft over de flex-bv

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) schrijft op de website het navolgende over de flex-bv:

Flex-bv per 1 oktober 2012 in werking
12 juni 2012
De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel voor de vereenvoudiging en flexibilisering van het bv-recht op 12 juni 2012 als hamerstuk afgedaan. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft inmiddels bekendgemaakt dat de wetgeving op 1 oktober 2012 in werking zal treden. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is zeer verheugd over de komst van de flex-bv.

Het wetsvoorstel wijzigt de regeling voor besloten vennootschappen (bv) waardoor het eenvoudiger wordt om een bv op te richten. Zo krijgen aandeelhouders meer vrijheid voor de inrichting van statuten en komt er een evenwichtig systeem van crediteurenbescherming. Het minimumkapitaal van 18.000 euro wordt afgeschaft. Daarnaast vervalt de verplichte blokkering van de overdraagbaarheid van aandelen en worden de mogelijkheden om besluitvorming buiten de algemene vergadering te laten plaatsvinden verruimd. Ook wordt het mogelijk om in de statuten te voorzien in stemrechtloze of winstrechtloze aandelen, of in een flexibele verdeling van stemrecht.

Onmiddellijke aanpassing statuten niet nodig
De inwerkingtreding op 1 oktober biedt huidige en toekomstige ondernemers en andere betrokkenen gelegenheid om zich op de nieuwe wetgeving voor te bereiden. In het nieuwe bv-recht zitten overigens geen verplichtingen waarop de statuten onmiddellijk moeten worden aangepast.

Flex-bv mooi instrument voor maatwerk
De KNB is blij dat de flex-bv snel wordt ingevoerd, omdat het bv-recht een centrale rol speelt in de praktijk van de ondernemingsrechtnotaris. De flex-bv is een mooi instrument voor het notariaat om maatwerk aan te bieden aan hun cliënten.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s