Workshop nieuw bv-recht voor medewerkers van trustkantoren. Risico’s beperken en mogelijkheden van de flex-bv benutten, dinsdag 5 juni 2012

Op 5 juni 2012, van 12:30 uur tot 17:00 uur, met na afloop borrel, organiseert Pellicaan Advocaten in samenwerking met Mazars een workshop voor medewerkers van trustkantoren, met als thema de flexibilisering van het bv-recht.

Reden voor de workshop

Naar verwachting zullen de twee wetsvoorstellen inzake de flexibilisering van het bv-recht op 1 juli 2012 in werking treden. Deze wetsvoorstellen zullen het Nederlandse bv-recht ingrijpend wijzigen. Tevens valt rond dezelfde datum de inwerkingtreding van de Wet bestuur en toezicht te verwachten, die de positie van de statutaire directie wijzigt en de mogelijkheid gaat bieden een one-tier bestuurssysteem in te voeren. Het is van belang dat trustkantoren zich tijdig op de vele wijzigingen voorbereiden en nagaan of er vóór de inwerkingtreding nog maatregelen moeten worden genomen. De nieuwe regelgeving levert vele nieuwe mogelijkheden, maar ook nieuwe risico’s op.

Dinsdag 5 juni 2012 – 12:30-17:00 – gebouw Mazars Amsterdam
Workshop nieuw bv-recht voor trustkantoren: Risico’s beperken en mogelijkheden benutten

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de hoofdlijnen van de wijzigingen die plaats vinden, met onder meer aandacht voor de nieuwe terminologie en systematiek, en de afschaffing van een aantal kapitaalbeschermingsformaliteiten en de nieuwe regels inzake de blokkeringsregeling. Verder speciale aandacht voor de wijzigingen die relevant zijn voor de statutaire directie, zoals de gewijzigde regels in titel 1 van boek 2 BW en de voorschriften inzake de uitkering van dividend, agio en kapitaal. De wijze waarop participatie mogelijk is in een ‘flexibele bv’ zal ook belangrijk wijzigen, door de creatie van de mogelijkheid van stemrechtloze aandelen winstrechtvrije aandelen. De positie van certificaathouders zal onder het nieuwe recht ook anders gaan worden.

Aanmelding: via amsterdam.advocaten@pellicaan.nl.

Een pdf-bestand van de uitnodiging kan via deze site worden gedownload.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht, Evenementen, Flexibilisering bv-recht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s