Flex-bv wetsvoorstellen losgekoppeld van wet bestuur & toezicht? / Nota van wijziging reparatiewet bestuur & toezicht ingediend

De minister van V&J gaat niet meer uit van gezamenlijke inwerkingtreding van de flex-bv wetsvoorstellen en de Wet bestuur & toezicht. Dit kan worden afgeleid uit de nota van wijziging op de reparatiewet bestuur & toezicht, die is ingediend omdat de minister er rekening mee houdt dat de flex-bv voorstellen eerder in werking zullen gaan treden dan de Wet bestuur & toezicht. De toelichting luidt:

Bij het opstellen van het wetsvoorstel was de vooronderstelling dat de wet van 6 juni 2011 tot wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van regels over bestuur en toezicht in naamloze en besloten vennootschappen alsmede deze reparatiewet eerder in werking zouden treden dan de wetsvoorstellen tot wijziging van het BV-recht (Kamerstukken 31 058 en 32 426). De Artikelen II en III gaan daarvan uit. Inmiddels moet echter rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat het nieuwe BV-recht eerder in werking treedt. Voorkomen moet worden dat de verbetering van de artikelen 132a, 142a, 242a en 252a in dat geval zou wegvallen, ten gevolge van de aanhef van Artikel II in combinatie met onderdeel 2 van dat Artikel. Om te voorkomen dat de verbeteringen niet worden doorgevoerd indien het BV-recht eerder in werking treedt, zijn de genoemde artikelen verplaatst in het wetsvoorstel en voor onderdeel A van Artikel I ingevoegd. Er is geen inhoudelijke wijziging doorgevoerd.

Het wetsvoorstel, bijgewerkt tot 1 mei 2012, is te vinden op dit adres.

De nota van wijziging is via rijksoverheid.nl te vinden en staat ook bij overheid.nl.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht, Flexibilisering bv-recht, Parlementaire geschiedenis bestuur & toezicht, Parlementaire geschiedenis flex-bv en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s