KNB meent dat invoeringsdatum flex-bv wetsvoorstellen onzeker is vanwege de Catshuiscrisis

Onderstaand het bericht van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) over de flex-bv wetsvoorstellen

Vragen Eerste Kamercommissie over flex-bv
23 april 2012

De Eerste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie heeft op 17 april vragen en opmerkingen aan de regering voorgelegd naar aanleiding van de memorie van antwoord over de flex-bv. Hierop moet een nadere memorie van antwoord van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie volgen.
De ChristenUnie vraagt zich af of de ingangsdatum wel kan worden gehaald. Opstelten ging tot op het laatst uit van inwerkingtreding van de wetgeving voor de flex-bv op 1 juli aanstaande. Naar verwachting zouden de Wet bestuur en toezicht en de daaraan gekoppelde Reparatiewet gelijktijdig met de wetgeving voor de flex-bv inwerkingtreden. Maar de Reparatiewet is nog aanhangig bij de Tweede Kamer.

Onzeker
Gelet op de recente Catshuiscrisis is onzeker hoe het wetgevingsproces verder zal gaan lopen. De Eerste Kamercommissie refereert in het Nader voorlopig verslag ook nog aan de koppeling van genoemde wetsvoorstellen. De invoeringsdatum is op dit moment dan ook niet te voorspellen.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht, Parlementaire geschiedenis flex-bv en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s