Seminar Juridische, financiële en fiscale aspecten van de flex-bv

Naar verwachting treedt op 1 juli 2012 het nieuwe flexibele bv-recht in werking. Zowel bestaande als nieuwe bv’s dienen rekening te houden met belangrijke wijzigingen in het bv-recht. De wetgever trekt zich terug en kapitaals- en andere beschermende wet geving verdwijnen. Bepalingen die als beperking worden ervaren, hoeven niet langer deel uit te maken van de statuten. Nieuwe mogelijkheden worden geïntroduceerd, zoals aandelen zonder winst- of stemrecht. Voor de uitkering van dividend en agio gaan nieuwe formaliteiten gelden, die al direct in acht moeten worden genomen om ongeldige handelingen en aansprakelijkheid te voorkomen. In sommige gevallen is het gewenst vóór inwerkingtreding van de nieuwe regels maatregelen te nemen.

Tijdens dit multidisciplinaire seminar brengen de advocaten van Pellicaan en de accountants en belastingadviseurs van Mazars u op de hoogte van de kansen en mogelijkheden die de nieuwe wetgeving biedt. U wordt geïnformeerd over de juridische, financiële en fiscale aandachtspunten, zoals de uitkeringstest bij dividenduitkering, de nieuwe uitkeringsaansprakelijkheid en de fiscale aspecten van stemrechtloze en winstrechtloze aandelen.

Na afloop van dit seminar weet u welke impact de flex-bv en de Wet bestuur en toezicht op uw onderneming kunnen hebben en of er aanleiding is om advies in te winnen inzake de statuten van uw bv of uw ondernemingsstructuur.

Na afloop van het seminar bestaat de gelegenheid om een afspraak voor een advies op maat te maken met de advocaten van Pellicaan en de adviseurs van Mazars.

PROGRAMMA
15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Flex-bv en de Wet bestuur en toezicht. De juridische implicaties van de flexibilisering van het bv-recht, verzorgd door Pellicaan Advocaten. Wat gaat er veranderen, wat moet u doen en welke kansen kunt u benutten? Wanneer zijn er maatregelen nodig vóór inwerkingtreding van de nieuwe wetgeving?
16.45 uur Pauze
17.00 uur Financiële gevolgen nieuwe wetgeving. De accountantstechnische aspecten, verzorgd door Mazars. Welke impact hebben de wijzigingen op uw jaarrekening, de uitkering van dividend en andere uitkeringen, alsmede de daarmee verband houdende besluitvorming?
17.30 uur Fiscale gevolgen nieuwe wetgeving. De belastingtechnische mogelijkheden, verzorgd door Mazars. Hoe werken de nieuwe kansen en mogelijkheden door in de fiscale regimes en bijbehorende belastingheffingen?
18.00 uur Vragen en aansluitend borrel

DATA EN LOCATIES
• 31 mei 2012 Mazars Wilhelmina Tower, Amsterdam – LinkedIn event
• 31 mei 2012 Mazars Building, Rotterdam – LinkedIn event
• 11 juni 2012 Restaurant Zuiver, Utrecht – LinkedIn event
• 19 juni 2012 Hotel De Cantharel, Apeldoorn – LinkedIn event

DEELNAME EN AANMELDING
Deelname aan het seminar is kosteloos en aanmelden kan via www.pellicaan.nl of www.mazars.nl. U bent vrij in de keuze van de locatie.

PDF-VERSIE UITNODIGING
De pdf-versie van de uitnodiging is hier te vinden.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht, Evenementen, Flexibilisering bv-recht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s