Overzicht van de wijzigingen in het bv-recht, door mr. M.J. Tolsma

Via PleinPlus is het artikel van mr. M.J. Tolsma, met de titel “De flex-bv: een overzicht” te vinden. In dit artikel geeft de auteur een overzicht van de wijzigingen in het bv-recht.

De auteur merkt op dat andere aansprakelijkheidsregime voor bestuurders van de naamloze vennootschap een reden kan zijn voor een omzetting van een besloten vennootschap in een naamloze vennootschap.
Ik vraag me af of dit een juiste gedachte is, nu met de nieuwe norm in artikel 216 (*) de bestaande jurisprudentie over onbehoorlijk bestuur wordt gecodificeerd. Zie hierover ook de minister in de memorie van antwoord van 1 maart jl.

(*) “Het bestuur weigert … de goedkeuring indien het weet of redelijkerwijs behoort te voorzien dat de vennootschap na de uitkering niet zal kunnen blijven voortgaan met het betalen van haar opeisbare schulden.”, zie de tekst van artikel 216 in het voorstel.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s