Ingrijpende veranderingen ondernemingsrecht per 1 juli 2012, onder meer flexibilisering van het bv-recht

Als het aan de minister van Veiligheid & Justitie ligt, zullen de wetsvoorstellen inzake de flexibilisering van het bv-recht (“flex-bv”) per 1 juli 2012 in werking gaan treden. Dit blijkt uit de memorie van antwoord die op 1 maart jl. bij de Eerste Kamer is ingediend. Deze wetsvoorstellen brengen ingrijpende veranderingen in het ondernemingsrecht, niet alleen voor bestaande besloten vennootschappen (bv’s), maar ook voor nieuw opgerichte vennootschappen.
Naar verwachting zal de wet bestuur & toezicht, die het one-tier systeem mogelijk maakt bij de bv en nv, ook op 1 juli 2012 in werking treden.

Door de flex-bv voorstellen verandert onder meer het systeem van uitkering van dividend, agio en kapitaal. Voorts worden winstrechtloze en stemrechtloze aandelen mogelijk bij de besloten vennootschap. Ook bestaande bv’s zullen consequenties ondervinden, onder meer omdat bepaalde faciliteiten alleen gebruikt kunnen worden na statutenwijziging en omdat sommige nieuwe regels van rechtswege onmiddellijk gaan gelden.

Modernisering ondernemingsrecht aan de orde in onze volgende nieuwsbrief

In de volgende Juridische Actualiteiten, onze nieuwsbrief, zal Pellicaan Advocaten aandacht besteden aan de veranderingen. Voorts hebben we nog veel meer in voorbereiding, onder meer bijeenkomsten voor klanten en relaties, brochures, checklists en speciale aanbiedingen. Belangstellenden kunnen op de hoogte blijven van de algemene ontwikkelingen en van onze activiteiten door zich te abonneren op het weblog over de modernisering van het ondernemingsrecht, zie rechtsboven onder “E-mail aanmelding”.

Op de hoogte blijven per e-mail

Ook is het mogelijk om door middel van een e-mail aan rotterdam.advocaten@pellicaan.nl te melden dat u graag op de hoogte wil worden gesteld van onze activiteiten met betrekking tot het nieuwe ondernemingsrecht. U krijgt dan alleen bericht van onze eigen activiteiten (bij een abonnement op het weblog over de modernisering van het ondernemingsrecht krijgt u melding van alle berichten op dat weblog).

Aanvulling 25 juni 2012

Bovenstaand bericht is inmiddels achterhaald. Zie voor de stand van zaken per 25 juni 2012 onze nieuwsbrief over de flex-bv.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht, Flexibilisering bv-recht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s