Publicatieplicht voor stichtingen? Antwoord op kamervragen over goededoelen organisaties

Eerder is aangekondigd dat het plan bestaat om stichtingen te verplichten een staat van baten en lasten te publiceren. Zie hierover ook mijn eerdere bericht. Wat het kabinet met de kritiek uit de internetconsultatie gaat doen, is nog steeds niet bekend. Wellicht dat de publicatieplicht wordt beperkt, zo kan worden vermoed naar aanleiding van de beantwoording van kamervragen inzake toezicht op goede doelen. De staatssecretaris schrijft in het antwoord onder meer:

Op dit moment heeft de Minister van Veiligheid en Justitie een wetsvoorstel in voorbereiding waarin de plicht voor ANBI’s om hun balans en staat van baten en lasten te publiceren zal worden geregeld. Het streven is dat dit wetsvoorstel voor de zomer kan worden aangeboden aan de Tweede Kamer.

Het wachten is nu op het wetsvoorstel.

Aanvulling 22 maart 2012
Nog steeds wordt bij Antwoord voor Bedrijven aangekondigd dat de wetswijziging per 1 januari 2013 in werking zal treden.
Een zoekactie op http://www.rijksoverheid.nl/ levert op 22 maart 2012 niets op.

Aanvulling 20 november 2012
Zie over dit onderwerp ook de op 20 september 2012 aan de Tweede Kamer gezonden ‘Visie op toezicht en verantwoording in de filantropische sector’. Dit document vormt een uitvloeisel van het convenant ‘Ruimte voor Geven’ dat op 21 juni 2012 door de Ministeries van Financiën en Veiligheid en Justitie en de Samenwerkende Brancheorganisatie Filantropie (SBF) is ondertekend. De plannen voor ANBI’s worden in een artikel van PWC en in een artikel van mr. Nass en besproken.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Jaarstukken en financiële verantwoording, Stichting en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s