Dient de stichting een betere wettelijke grondslag te krijgen? (Naar aanleiding van het KNB symposium “de stichting: grenzen en governance”)

Op 14 oktober 2011 organiseerde het Molengraaff Instituut in samenwerking met de KNB een symposium onder de titel “de stichting: grenzen en governance”.

Het symposium ging over de stichting in al haar toepassingsgebieden. Onder leiding van prof. mr. D.F.M.M. (Niek) Zaman namen prof. mr. W.J.M. (Wino) van Veen, mr. E.R. (Erwin) Roelofs, mr. N. (Nathalie) Idsinga, prof.mr. T.J. (Tymen) van de Ploeg, prof. dr. A.F.M. (Adriaan) Dorresteijn en prof. mr. dr. M.L. (Loes) Lennarts de deelnemers mee langs onderwerpen als de flexibiliteit van de stichting, de stichting versus de trust, de stichting als ANBI, de stichting en overheidstoezicht, concernverhoudingen en aansprakelijkheid.

M.L. Lennarts, W.J.M. van Veen, D.F.M.M. Zaman schreven het boek “De stichting | Kritische beschouwingen over de wettelijke regeling voor een veelzijdige rechtsvorm” (2011).

Naar aanleiding van dit symposium en het boek verscheen in WPNR van 28 januari jl. een artikel van M.J. van Uchelen-Schipper, waarin het symposium en het boek worden besproken.

Gelet op de vele aandacht voor de stichting, mag worden verwacht dat er nieuwe wetgeving in de “pijplijn” zit.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Stichting en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s