KNB over de stand van zaken rond de personenvennootschap

Onderstaand het bericht van de KNB over de stand van zaken rondom de personenvennootschap, zoals door deze organisatie op 19 januari jl. op de site geplaatst.

Wetsvoorstellen personenvennootschap officieel ingetrokken

19-01-2012

Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) vindt dat de primaire doelstelling van de wetgeving rondom de personenvennootschappen – het faciliteren van ondernemers – in de wetsvoorstellen onvoldoende tot zijn recht komt. Daarom heeft hij op 15 december 2011 de wetsvoorstellen ingetrokken. Opstelten zegt dit in een reactie op eerdere Kamervragen van de heer Schouw (D66) over dit onderwerp.

Opstelten heeft zijn mening onder meer gebaseerd op reacties van VNO-NCW en MKB-Nederland. Van beide ondernemersorganisaties heeft hij niet de indruk gekregen dat de huidige regeling voor ondernemers onvriendelijk is. Zij laat juist ruimte aan partijen om hun samenwerkingsverband naar believen vorm te geven. Dit hoeft ook niet duur te zijn.

Inventariseren knelpunten
De minister laat in dezelfde reactie weten dat hij, voordat hij eventueel met een nieuw wetsvoorstel komt, graag de problemen hoort waartegen men in de praktijk aanloopt. Zo is de Commissie vennootschapsrecht voornemens hiervan een inventarisatie te maken. Maar hij nodigt ook andere organisaties, zoals VNO-NCW, MKB-Nederland en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie uit knelpunten uit de praktijk kenbaar te maken.

Consistente lijn in ondernemingsrecht
Opstelten vindt overigens niet dat het ondernemingsrecht steeds rommeliger, slordiger, minder consistent en voorspelbaar wordt, zoals hoogleraar Jaap Winter vorig jaar in een artikel in het tijdschrift Ondernemingsrecht stelde. Opstelten ziet een consistente lijn, die is neergelegd in de Nota modernisering ondernemingsrecht en waarbij een concurrerend ondernemingsrecht het streven is.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Personenvennootschap en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s