Verlichting van de verslaggevingsverplichtingen van kleine ondernemingen en andere plannen van Europa met het jaarrekeningenrecht

Eind oktober 2011 heeft de Europese Commissie voorstellen gepubliceerd voor een nieuwe jaarrekeningenrichtlijn die de huidige 4e en 7e EG-richtlijnen zal gaan vervangen. Onder meer worden voorstellen gedaan om de verslaggevingsverplichtingen van kleine ondernemingen te verlichten.

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft naar aanleiding van de wijzigingsvoorstellen op 4 januari 2012 een reactie verstuurd naar het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Op een (ongedateerde) internetpagina geeft de NBA een korte samenvatting en links naar vindplaatsen van nadere informatie.

Aanvulling 17 september 2013

Zie over dit onderwerp dit artikel in De Accountant.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s