Statutair bestuurder van beursgenoteerde vennootschap geen werknemer meer als Wet bestuur & toezicht in werking treedt

Door: Richard Ouwerling

Onder de huidige wetgeving is de bestuurder van een beursgenoteerde vennootschap tevens werknemer. Naar verwachting treedt op 1 juli 2012 de Wet bestuur & toezicht in werking, die leidt tot een wijziging van de rechtspositie van die bestuurder. De bestuurder zal niet langer werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst. Uit deze wijziging zullen fiscale en sociaalverzekeringsrechtelijke gevolgen voortvloeien. Te zijner tijd zal hieraan door de arbeidsrechtspecialisten van Pellicaan Advocaten nader aandacht worden besteed.

In de wet worden ook andere nieuwe elementen geïntroduceerd, waaraan in dit weblog afzonderlijk aandacht zal worden besteed, zoals beperking van bestuurs- en commissarisfuncties en introductie van het one-tier model (monistisch model). Meer informatie over de Wet bestuur & toezicht is te vinden in desbetreffende rubriek.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht, Juridische positie statutair bestuurder (overeenkomst opdracht / arbeidsovereenkomst e.d.) en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s