Position paper Eumedion over de one-tier structuur (die mogelijk wordt als de wet bestuur & toezicht in werking treedt)

Eumedion heeft een position paper uitgebracht over de invoering van de one-tier structuur. De overwegingen van Eumedion zijn ook interessant voor degenen die betrokken zijn bij andere vennootschappen dan beursgenoteerde.

Introductie:

Bijna alle beursvennootschappen met statutaire zetel in Nederland hanteren nu nog het two-tier of duale bestuursmodel, waarin een apart toezichthoudend orgaan (de raad van commissarissen) toezicht houdt en advies geeft aan het bestuur. Het is de verwachting dat met de nieuwe wet de komende tijd door het bestuur en de raad van commissarissen van Nederlandse beursvennootschappen zal worden bezien of het voor de eigen vennootschap wenselijk is over te stappen van het two-tier naar het one-tier bestuursmodel. Rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat een aantal vennootschappen de komende jaren een dergelijk voorstel aan de algemene vergadering zal presenteren. Ter voorbereiding hierop heeft Eumedion dit position paper opgesteld waarin de overwegingen zijn genoemd die institutionele beleggers kunnen betrekken bij het beoordelen van een mogelijk voorstel van een beursvennootschap tot statutenwijziging om het one-tier bestuursmodel in te voeren.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht, One-tier/two-tier systeem en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s