Voorlopig verslag vaste commissie van Veiligheid & Justitie inzake flex-bv op 20 december jl. uitgebracht

Flex-bv watchers kunnen nu het voorlopig verslag van de vaste commissie van Veiligheid & Justitie gaan lezen dat op 20 december jl. is uitgebracht naar aanleiding van de flex-bv wetsvoorstellen. Ook over de fiscaliteit van de flex-bv zijn vragen gesteld, onder meer:

De leden van de VVD-fractie, de PvdA-fractie en de CDA-fractie vernemen graag een reactie van de regering op de vragen en opmerkingen die de Eerste Kamercommissie voor Veiligheid & Justitie heeft ontvangen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. (…)

De leden van de CDA-fractie vragen in het bijzonder een reactie op de aangevoerde bezwaren en voorstellen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs met betrekking tot de soortbenadering in de aanmerkelijk belangregeling, het begrip ‘verbonden lichamen’ en de vraag of het mogelijk is dat een verspreid belang meer dan 100% kan omvatten, de bezitseis ‘fiscale eenheid’, de aansprakelijkheid als toetsingscriterium voor de vennootschapsbelastingplicht van buitenlandse rechtsvormen en de mogelijkheid van een teruggaafregeling voor geheven dividendbelasting als eindheffing over een door een aandeelhouder terugbetaald ‘onverantwoord’ dividend.

Het voorlopig verslag is via deze link ook bij de Eerste Kamer te vinden.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Fiscaliteit flexbv, Flexibilisering bv-recht, Parlementaire geschiedenis flex-bv. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s