Meer beleidsvrijheid bij vaststelling dividenduitkering door algemene vergadering flex-bv

Cees van Geffen schreef voor AccountancyNieuws een artikel over dividenduitkering door de flex-bv. Zijn intro:

Bij de invoeringswet flex-BV vervalt de strikte koppeling tussen de vastgestelde jaarrekening en (tussentijdse) dividenduitkeringen. De BV mag dan zelf bepalen op basis van welke documenten (of overzichten) een dividenduitkering wordt beoordeeld. Dat kan ‘de boekhouding’ zijn, maar een vermogensopstelling of een kasstroomprognose kan ook volstaan. Wat in ieder geval niet verandert, is dat ook na invoering van de flex-BV-wetgeving de wettelijke en statutaire reserves niet uitkeerbaar zijn.

Hij besteedt verder aandacht aan aandelenkapitaal in buitenlandse valuta, vermelding van accountantshonoraria, de definitie van ‘verbonden partijen’ en vaststelling van de jaarrekening bij “eenpersoons-bv’s”. Zie verder het artikel.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht, Uitkeringen (o.a. dividend) en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s