Wetsvoorstel invoeringswet flexbv op 4 oktober 2011 door de tweede kamer aangenomen, invoering 1-7-2012 verwacht

Vandaag heeft de tweede kamer het wetsvoorstel invoeringswet flexbv aangenomen, inclusief een aantal amendementen. Zie voor de stemmingsuitslag dit pdf bestand.
Dat betekent werk aan de winkel voor iedereen die met de besloten vennootschap (bv) te maken heeft, zowel degenen die aandeelhouder van een bv zijn, als de accountant, belastingadviseur, advocaat en andere adviseurs van bv’s.

Invoering wordt per 1 juli 2012 verwacht, zie hierover de twitterdiscussie op @Ellen_Timmer. [Aanvulling 5 oktober 2011] @Antw4bedrijven bevestigt dat ministerie van inwerkingtreding op 1 juli 2012 uitgaat.

Een samenvatting van de veranderingen die zullen optreden door invoering van de flexbv, is te vinden bij Antwoord4Bedrijven. Er is ook een pagina op de website van de eerste kamer. Mensen die bij LinkedIn zijn aangesloten, kunnen zich aanmelden voor de LinkedIn groep Flexibilisering van het Nederlandse bv-recht.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht, Parlementaire geschiedenis flex-bv en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wetsvoorstel invoeringswet flexbv op 4 oktober 2011 door de tweede kamer aangenomen, invoering 1-7-2012 verwacht

  1. Hallo Sven,

    Dank voor je reactie. De wetsvoorstellen over de flexbv moeten nog wel door de eerste kamer. Op dit moment staat op overheidswebsites, onder meer Antwoord voor Bedrijven, dat als invoeringsdatum 1-7-2012 wordt verwacht. Ik heb hierover een twittercorrespondentie gehad met Antwoord voor Bedrijven, zie http://twitter.com/Ellen_Timmer, zij vragen het nog na en laten nog weten of de datum toch 1-1-2012 wordt.

  2. Betekent dit nu dat de wet in werking treedt per 1 1 as ipv 1 7 2012?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s