Bij handelsregister ingeschreven ‘stille maatschap’ is niet langer stil

Sinds enige tijd deelt de Kamer van Koophandel op haar website mee dat stille maatschappen met een onderneming zich moeten inschrijven in het handelsregister. Dit is gebaseerd op een wijziging in een beleidsregel inzake het ondernemingsbegrip in het handelsregister. Consequentie van inschrijving is dat de ‘stille maatschap’ niet langer ‘stil’ is, waaraan allerlei consequenties zijn verbonden.
Ik schreef hier een artikel over onder de titel “Bij handelsregister ingeschreven ‘stille maatschap’ is niet langer stil“. Dit artikel is op 30 september 2011 in AccountancyNieuws verschenen. Kijk hier voor het artikel (pdf-bestand).
De complete editie van de AccountancyNieuws van 30 september 2011 kan op de website van AccountancyNieuws worden geraadpleegd.

Aanvulling 21 december 2011
Opvallend is dat in de Beleidsregel ondernemingsbegrip in handelsregister zoals op 21 december 2011 geldt wordt gesproken over over de mogelijkheid dat een onderneming aan een stille maatschap of stille personenvennootschap kan toebehoren. Waar dit juridisch op is gebaseerd, wordt door de Staatssecretaris niet toegelicht.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Personenvennootschap, Stille maatschap / vennootschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s