Tweede nota van wijziging invoeringswet flexbv op 30 september 2011 ingediend

Op 30 september 2011 is de tweede nota van wijzing (pdf) op de invoeringswet flexbv ingediend. In de inleiding worden de voorstellen als volgt toegelicht:

De wijzigingen in deze nota van wijziging hebben enkel betrekking op een viertal technische omissies en op het overhevelen van twee onderdelen uit het wetsvoorstel over de personenvennootschap (titel 7.13 Burgerlijk Wetboek) dat in de Eerste Kamer ligt en waarvan de intrekking is aangekondigd. Deze laatste twee onderdelen zijn noodzakelijk voor een reparatie in de fiscaal gefaciliteerde bankspaarregeling voor pensioenen. Ten slotte wordt de Wet inkomstenbelasting 2001 verduidelijkt op een klein punt dat samenhangt met het nieuwe bv-recht.

De voorgestelde wijzigingen hebben betrekking op artikelen 207a en 373 boek 2 BW. Verder is sprake van aanpassing van artikel 259 boek 3 BW, artikel 21 en 295 Faillissementswet en artikelen in de Wet inkomstenbelasting 2001.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht, Parlementaire geschiedenis flex-bv. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s