Stand van zaken modernisering van het Nederlandse ondernemingsrecht; voortzetting behandeling invoeringswet flex-bv in september 2011

Waarschijnlijk treedt de wet bestuur en toezicht op 1 januari 2012 in werking. Of de flexbv-wet die invoeringsdatum haalt, moet worden betwijfeld. Op deze pagina een overzicht van de stand van zaken.

Hierover is op LinkedIn ook gediscussieerd:

Matthijs van Rozen schrijft: “Voor de flex-bv doet inmiddels de datum van 1 juli 2012 de rondte, maar dat ligt na 1 januari ook het meest voor de hand.
Hoewel beide wetsvoorstellen steeds afzonderlijk zijn behandeld, sluiten ze goed aan. Het lijkt het mij dat bij afzonderlijke invoering in de tussenliggende periode het bv recht een wat onvolledige aanblik zal geven.”

Ellen Timmer schrijft: “Mee eens dat gezamenlijke invoering van bestuur & toezicht en de flexbv-voorstellen beter zou zijn. Dan krijgen we alle ingrijpende wijzigingen in één keer. Het invoerings-kb van de wet bestuur en toezicht heb ik niet kunnen vinden, al schrijft Kennedy Van der Laan in hun flyer dat de wet op 1-1-2012 in werking treedt.
Mij lijkt het heel lastig om met de flexbv voorstellen die datum te halen, aangezien de invoeringswet nog bij de Tweede Kamer ligt.”

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Parlementaire geschiedenis flex-bv. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s