Overzicht van bronnen over de flex-bv (parlementaire geschiedenis)

Er zijn twee wetsvoorstellen. Het ene is al door de Tweede Kamer aangenomen, het andere (de invoeringswet) ligt nog bij de Tweede Kamer.

Algemeen

Wetsvoorstel flexbv (eerste voorstel)

Dit voorstel is aangenomen door de Tweede Kamer. Ligt nu bij de Eerste Kamer.

Invoeringswet flexbv (tweede voorstel)

Het wachten is nu op behandeling door de Tweede Kamer, zie hieronder.

Losse berichten over het tweede voorstel:

  • Inmiddels is de behandeling naar september 201o verschoven, zo blijkt uit de Tweede Kamer agenda van 24 juni 2011.
  • Op 1o juni 2011 wordt wordt de invoeringswet vermeld onder “Aangemelde onderwerpen, nog niet geagendeerd“, als volgt “32 426 (Invoeringswet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht) + 32 512 (Wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek en de Wet op het financieel toezicht in verband met de bevoegdheid tot aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen van bestuurders en dagelijks beleidsbepalers) (in een nog in te plannen WGO)“. Verder is het voorstel volgens het dossier op overheid.nl op 15 juni 2011 nog niet gekomen.
  • Het voorstel staat nu op de agenda van de Tweede Kamer van 2 juni 2011, samen met het voorstel inzake terugvordering van bonussen en winstdelingen van bestuurders en dagelijks beleidsbepalers.
  • Op 19 mei 2011 is in de Tweede Kamer besloten dat er een wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag inzake onder meer de invoeringswet flexbv zal worden gehouden op  maandag 30 mei van 10.00 uur tot 18.00 uur door de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie. Onderwerpen: de Invoeringswet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht (32426) en Wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek en de Wet op het financieel toezicht in verband met de bevoegdheid tot aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen van bestuurders en dagelijks beleidsbepalers (32512). Bron: verslag vergadering 19 mei 2011.
  • Op 3 mei 2011 heeft VNO-NCW commentaar geleverd, zie de brief.

Algemeen over het tweede voorstel:

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering bv-recht, Parlementaire geschiedenis flex-bv. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s