De definitie van personenvennootschap onder huidig recht en in het wetsvoorstel en de positie van de stille maatschap

Op dit moment zijn de wettelijke regels voor de verschillende personenvennootschapsvormen (maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap) verspreid over verschillende wetten en summier van aard. Al vele jaren is men bezig met wetsvoorstellen inzake het samenbrengen van de regelingen inzake de personenvennootschap in boek 7 Burgerlijk Wetboek.

Voor de liefhebbers van wetteksten inventariseer ik in dit bericht de definities onder huidig recht en in de wetsvoorstellen inzake het nieuwe personenvennootschapsrecht. Voorts citeer ik wat er recent in de vaste commissie van justitie van de Eerste Kamer over de stille vennootschap is gezegd.

Lees verder…

Aanvulling 28 december 2011: dit bericht is niet meer actueel aangezien de twee personenvennootschapswetsvoorstellen inmiddels zijn ingetrokken. Zie hierover ook de recente berichten in de rubriek personenvennootschap.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Personenvennootschap, Stille maatschap / vennootschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s