Enquêterecht verandert voor aandeelhouder van grote NV en BV

De toegang van aandeelhouders van grote naamloze en besloten vennootschappen (NV’s en BV’s) tot de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam wordt beperkt. Zij moeten straks meer aandelen vertegenwoordigen voor een onderzoek naar de gang van zaken bij een onderneming. De ministerraad heeft ingestemd met een daartoe strekkend wetsvoorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Er waren al eerder plannen:

“Minister Hirsch Ballin van Justitie wijzigt de criteria voor toegang van aandeelhouders en certificaathouders van naamloze en beperkte vennootschappen (NV’s en BV’s) tot de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Er wordt straks onderscheid gemaakt tussen grote en minder grote NV’s en BV’s bij een enquêteverzoek dat kan leiden tot een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van een onderneming.”

aldus de introductie artikel op Accountant.nl.

Zie ook het artikel van F. Veenstra, Onmiddellijke voorzieningen in het enquêterecht; het conceptwetsvoorstel tot aanpassing van het enquêterecht nader beschouwd, tijdschrift Ondernemingsrecht april 2011.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Enquêterecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s