Stand van zaken flexbv-wet en personenvennootschap

Kijk dan op dit adres. De link verwijst naar de algemene informatie van de Eerste Kamer over het aanhangige wetsvoorstel.

Op 29 maart 2011 vindt in de Eerste Kamer het voorbereidend onderzoek inzake het wetsvoorstel personenvennootschap plaats. De vaste commissie voor Justitie is voornemens om, wanneer de schriftelijke behandeling van de wetsvoorstellen personenvennootschap en invoeringswet flexbv is afgerond, de plenaire behandeling van het flexbv wetsvoorstel te combineren met de behandeling van de eerstgenoemde twee wetsvoorstellen. Aldus dit bericht.

Op 29 maart 2010 wordt alleen over de invoeringswet personenvennootschap gesproken. Dus rondom de flexbv is het nog steeds stil. Het enige wat we hebben is een aantekening van 22 februari 2011 van de vaste commissie voor justitie:

Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van de regeling voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht)
De commissie besluit de procedure aan te houden tot de schriftelijke behandeling gecombineerd kan worden met de behandeling van het wetsvoorstel Invoeringswet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht (32426), dat momenteel nog aanhangig is bij de Tweede Kamer.
De commissie is voornemens, wanneer de schriftelijke behandeling van deze wetsvoorstellen is afgerond, de plenaire behandeling te combineren met de behandeling van de wetsvoorstellen betreffende de Personenvennootschap (28746 – schriftelijke behandeling reeds afgerond) en de invoeringswet Personenvennootschap (31065 – voorbereidend onderzoek gepland op 29 maart 2011) om de wetsvoorstellen in samenhang te kunnen bespreken.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: http://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: https://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Parlementaire geschiedenis flex-bv. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s