Nieuwe tekst voor artikel 2:210 lid 5 BW (“vereenvoudigde” vaststelling van de jaarrekening) is er nog steeds niet

Ondanks de aankondiging van 17 februari jl. dat er een nieuwe tekst zou worden opgesteld voor artikel 210 lid 5 BW2, is het stil gebleven. Gezien de rondom deze bepaling gesignaleerde problemen is dat teleurstellend.

Mededeling 17 februari 2014

De op 17 februari 2014 bekend gemaakte mededeling luidde:

De leden van de VVD-fractie hebben een groot aantal vragen naar aanleiding van de tekst en de toelichting van het voorgestelde artikel 2:210 lid 5 BW, mede naar aanleiding van het artikel «Vereenvoudigde vaststelling jaarrekening wordt nog complexer» van dhr. A. Dieleman in Accountancynieuws (22 november 2013, nr. 20).
Naar aanleiding van deze vragen heb ik besloten de wijziging van artikel 2:210, vijfde lid, BW uit het voorstel voor deze verzamelwet te halen. De discussie over dit artikel gaat het bestek van deze verzamelwet te buiten, die bedoeld is voor herstel van technische leemtes en gebreken. Ik zal op zo kort mogelijke termijn in een ander wetsvoorstel een voorstel tot aanpassing van artikel 210, vijfde lid, indienen, met inachtneming van de vragen van deze leden.

Vindplaats van de mededeling: Nota naar aanleiding van het verslag, ontvangen 17 februari 2014 (voorstel Verzamelwet Veiligheid en Justitie 2013, K. 33 771).

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Accountant en ondernemingsrecht, Jaarstukken en financiële verantwoording en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie